Watermanagement – Playboy heeft dorst

Sommige mensen lopen de hele dag met een flesje water in hun handen. Je zou het bijna een trend kunnen noemen. Sterker nog: het is een trend. Want we willen niet alleen een op maat gemaakt overhemd en een paar trendy sneakers, maar ook een bijzonder watertje. Immers: leidingwater is voor het gewone volk.

Vandaar dat we ons een uitgebreid laten onderdompelen in de wondere waterwereld. En wat blijkt: water is big business. Het is dus niet toevallig dat Amsterdam al lange tijd een heuse Watershop heeft.

Manager Richard van Heezik reageert laconiek als we hem voorleggen dat water uit de kraan stiekem ook best prima is: ‘Ja hoor, het drinkwarer in Nederland is inderdaad kwalitatief goed genoeg.’ Waarom dan toch die Watershop? ‘Na zuivering van het water bevinden zich nog steeds hormomenen en medicinale resten in het drinkwater.’ Ter verduidelijking: het water is dus gezuiverd, maar niet schoon. En juist dat is voor een steeds groter aantal mensen reden genoeg om kraanwater te mijden.

Net als wijn, zijn er ook bij water wel degelijk verschillen in smaak te benoemen. Zegt Richard. Het assortiment van de winkel bestaat uit zo’n honderd soorten bronwater van over de hele wereld. Dat lijkt veel, maar volgens Richard is het nog maar een schijntje van alle watersoorten die je wereldwijd kunt vinden. De watertjes in de Watershop komen uiteraard allemaal rechtstreeks uit de bron. Verzegeld; er is dus niet aan gesleuteld.

Naast de ‘gewone’ flessen water, kun je hier ook op de bronwater gebasseerde premium drinks kopen. Dat is een duur woord voor water met een smaakje. Maar dan wel puur natuur, zonder kunstmatige toevoegingen. Alle soorten water zijn zorgvuldig geselecteerd op gezondheid, smaak en vormgeving. En dat laatste aspect speelt natuurlijk een bijzonder grote rol. Want als er dan een fles non-alcoholische bubbels op tafel staat, moet die op zijn minst ontworpen zijn door bijvoorbeeld Calvin Klein. Het oog wil namelijk ook wat.

We proeven ons een maagbreuk, daar in de Watershop. Het ene water smaakt bitter, het andere zoet en weer een ander voelt zelfs zacht op de tong. Waarmee Richard ons toch overtuigt: er is wel degelijk verschil.

Watershop Amsterdam
Roelof Hartstraat 10
1071 VH Amsterdam
tel 020 – 6755932
www.springwater.nl

Gepubliceerd in Playboy Magazine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s